Biografia

Marc López és un compositor compromès amb l’excel.lència en el camp de la música contemporània. Ha escrit diverses obres per a una àmplia gamma d’instruments i conjunts de cambra, i també per a l’orquestra simfònica. Es dedica a explorar diferents formes d’ampliar i redefinir els límits de la música contemporània a través del seu treball compositiu. Així, amb la versatilitat com a valor transversal, la seva activitat creativa es basa sovint en tècniques compositives pròpies dels corrents avantguardistes més recents, però sense perdre mai de vista el repte d’apropar la música actual a un ventall de públic el més ampli i inclusiu possible.

Elegia Tardoral, una obra per a guitarra clàssica encarregada pel prestigiós concertista nord-americà Adam Levin, ha estat inclosa en el CD 21st Century Spanish Guitar, Vol. 2 que la companyia Naxos ha editat l’octubre de 2016. L’esmentada obra va ser estrenada pel mateix Adam Levin el 16 d’agost de 2013 a Platja d’Aro en un dels concerts del Festival de Guitarra de Girona. El trio de guitarres Llums va ser estrenat a l’Auditori Josep Viader de la casa de Cultura de Girona el 17 de juliol de 2015 en un altre dels concerts del mateix festival. Spectrum Distortions, per a quartet de corda, va ser estrenada pel quartet italià Meridies en un dels Concerts de Clàssica el 20 de juliol de 2013 a Sant Martí d’Empúries. Altres exemples destacats del seu treball són la seva Sinfonietta per a orquestra de corda, que va ser estrenada a L’Auditori de Girona el 21 de desembre de 2012, o l’obra Iridescències, per a orquestra simfònica, amb una menció al concurs 8th Annual Young Composers Reading Session of the Pittsburgh Symphony Orchestra 2012. Si parlo de la mort…, una peça per a violoncel sol inspirada en el poema homònim de Miquel Martí i Pol, va ser seleccionada per formar part d’un un episodi del programa de continguts culturals Tarasca que es va emetre l’agost de 2007 pel Canal 33.

Marc López ha rebut encàrrecs del Festival de Guitarra de Girona, de l’Associació Cultural Pau Casals, de l’Orquestra de Girona i del prestigiós concertista nord-americà Adam Levin. Ha estat receptor del programa d’Incentius a la Creació Musical de la SGAE els anys 2013 i 2014. Ha realitzat l’harmonització i arranjament de dues cançons tradicionals catalanes per a cor infantil a 2 i 3 veus amb acompanyament d’orgue per ser editades i publicades pel SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), dins del volum Patrimoni Coral XI de la sèrie Repertori de Cançons Tradicionals Catalanes. També va escriure la peça Gerió per a la Jove Orquestra del Gironès, que es va incloure al CD Suite Gironès editat l’any 2011.

Ha realitzat estudis de guitarra al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona, i de composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya a Barcelona i a la Carnegie Mellon University de Pittsburgh, als EEUU, on una beca li facilita l’accés al programa de Màster de Composició Musical d’aquesta prestigiosa universitat. Allà ha ampliat la seva formació sota el mestratge del compositor Lleonard Balada. Al llarg de tots aquests anys també ha tingut l’oportunitat d’estudiar amb importants compositors com Agustí Charles, Christophe Havel, Miquel Sunyer i Lluís Vergés, entre altres. També ha assistit a masterclasses i seminaris amb Helmut Lachenmann, Steven Stucky, Kaiha Saariaho, i a les Reading Sessions del prestigiós quartet de corda nord-americà Jack String Quartet a la Carnegie Mellon University els anys 2011 i 2012. És Llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat Autònoma de Barcelona, té una Diplomatura de Mestre d’Educació Musical per la Universitat de Girona, i també és membre de la Pi Kappa Lambda National Music Honor Society (EEUU) des de maig de 2012.